Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Aggasztó méreteket ölt a nyomulás

Szerző: | 2021. március 23., 06:00 | Belföld, Magyar Hang Plusz

Tiltakozás Tatán, az Öreg-tó mellett tervezett luxusszálloda ellen (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Az elkövetkezendő időszakban szerintem nagyon résen kell lenniük a természetes vízparttal rendelkező települések lakóinak, hogy időben felfigyeljenek arra, mi történik a közvetlen környezetükben – erről is beszélt lapunknak adott interjújában Kákai László egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem intézetigazgató-helyettese, tanszékvezetője. A példák között említette, hogy meg kell nézni, az elmúlt öt évben Mészáros Lőrinc érdekeltségei hogyan növekedtek a Balatonnál. És akkor ő csak egy ebből a körből, amelynek tagjai „szemezgetnek” a tóparti területekből.

HIRDETÉS - AIP

Ismert, Tatán, Gárdonyban és több balatoni településen – de lehetne sorolni a falvakat, városokat – komoly lakossági ellenkezés mutatkozik a tervezett nagyberuházások ellen. Jellemzően vízpartok beépítéséről van szó, de gyakran a polgármesterek makacsul a beruházók érdekeit képviselik, és nem a települését. Akár azt is vállalva, hogy a nagy ellenkezés miatt legközelebb nem választják meg őket.

Kákai László szerint a kormány presszionálja a polgármestereket, hogy elindítsák a beruházásokat, akár hitelek felvétele árán is, hogy ne lehessen azokat visszacsinálni. Ha sikerül elindítani, akármi történik az esetleges népszavazásokon, ezek már visszafordíthatatlan folyamatok.

A teljes interjút a Magyar Hang március 19-én megjelent 2021/12. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Balaton, beruházások, építkezés, Kákai László, Mészáros Lőrinc, NER, Tata


Szuperliga: minden nap karácsony

Szuperliga: minden nap karácsony

Ha a lázadó elitklubok terve megvalósul, a csúcsfoci egy tökéletes, steril látványpékség lenne, ahova a többieknek nincs bejárás. Ez volna a globális szórakoztatóipar végső győzelme a futball felett.

Pin It on Pinterest