Tóta W. Árpád: A Kúria elnöke hülyébb, mint gondoltam

Tóta W. Árpád: A Kúria elnöke hülyébb, mint gondoltam

Tóta W. Árpád (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Precedensértékű ítéletet hozott a minap a Kúria. Tóta W. Árpád három éve egyik írásában az Elios ügy kapcsán az uniós pénzek mostani, XXI. századi eltüntetését a honfoglalás kori nyugat-európai kalandozásokhoz hasonlította. A döntés szerint mivel Tóta W. úgy általában a magyarok személyiségi jogait sértette meg a cikkel, a Hvg-nek 400 000 forintos sérelemdíjat kell fizetnie a két magánszemély felperesnek, valamint bizonyos részeket törölnie kell a publicisztikából.

A publicista lapunknak adott interjújában úgy fogalmazott, az egész határozat ott omlik össze, hogy jelzik, ők értik, a migránsozás miért van benne, tudniillik mert a kormány kommunikációjának egyfajta paródiája. Aztán ehhez hozzáteszik, hogy na de a büdös migráns már direktben sértő, nemhogy az ezer évvel ezelőtti magyarok irányába, hanem a mai magyarság irányába is.

Nem is értem, hogy Varga Zs. András mit akar, hülyébb, mint gondoltam – fűzte még hozzá. – Azt gondolja talán, hogy hoznak egy ítéletet, ami az alapvető szövegértésről sem tanúskodik és erről senki nem szólalhat meg, nem mondhatja, hogy ez egy tévedés? – tette fel a kérdést annak kapcsán, hogy a Kúria elnöke a bírák függetlenségének tiszteletben tartására szólított fel az ítélet kapcsán.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!