Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Négy éve tart a budapesti olimpia

Szerző: | 2021. április 04., 20:02 | Magyar Hang Plusz, Sport

A Déli Városkapu Program győztes látványterve, benne az atlétikai stadionnal

A kormány egymás után csábítja Magyarországra a jelentős világversenyeket. Úgy tűnik, bölcsen belátták, hogy a társadalom egyetlen nagy eseményt leszavazna ugyan, apró részletekben azonban így is el lehet költeni több ezer milliárdot.

HIRDETÉS - AIP

Alig több mint négy éve, egy borús februári napon Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István akkori főpolgármester és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) akkori elnöke kellemetlen kötelességüknek tettek eleget: megállapodtak, hogy visszavonják Budapest 2024-es olimpiai pályázatát. A boldog ártatlanság korában, messze még a szexbotránytól és az önkormányzati választásoktól, a kormány szokatlan hátraarcra kényszerült, miután a Momentum indította Nolimpia-mozgalom egyértelművé tette, hogy a lakosság túlnyomó többsége nem kér a gigantikus sporteseményből.

Mára azonban világossá vált, hogy a visszalépés kimerült a látványos gesztusban, hiszen a kormány valójában sosem tett le a nyári játékok megrendezéséről. Budapest – és egész Magyarország – azóta is folyamatosan „olimpiát” rendez, és ez valószínűleg összességében jóval többe kerül, mintha elnyertük volna a 2024-es esemény rendezési jogát. 

  • Orbán Viktor bölcsen belátta, hogy évekre és különféle eseményekre elosztva ugyanúgy el lehet költeni több tízmilliárd dollárt
  • A sportcélú költések nem állnak meg a stadionok kapujában

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: atlétikai stadion, atlétikai világbajnokság, Budapest, kézilabda Európa-bajnokság, kormány, Magyar Olimpiai Bizottság, olimpia


Pin It on Pinterest