Mi nem fér bele?

Mi nem fér bele?

Szájer József 2019. április 5-én az EP-választás kampányában (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Ismét előkerült Szájer József brüsszeli botránya és lemondása, bontsuk hát ki ezt a kérdést. Konkrétan azt a nyilatkozatot, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és Fidesz-vezér, kétmillió magyar istene adott. Nem kapkodta el, az ügy ötödik napján érezte szükségét a megszólalásnak, mégpedig (természetesen) a Magyar Nemzet címet birtokló szolgalapjában. Szó szerint ezt mondta: „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele.” Aztán persze körbehálálkodta „képviselőtársát”, aki „a történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett európai parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett”.

Nekem speciel megakadt a torkomon az orbáni álláspont, de mivel a sztori alpári, akkor elengedtem. Most viszont, miután a Fidesz propagandája négy hónapja mosdatja Szájer Józsefet, és a minapi beharangozott, aztán eliminált tévériport kapcsán is sikerült a „brüsszeli meleglobbira” kenni a sarat, elmélkedjünk Orbán Viktor nyilatkozatán.

Mi nem fér bele, miniszterelnök úr? „Amit Szájer József tett”… mit tett Szájer József „képviselőtárs”? Mi a baj vele? A Fidesz-diplomata Kaleta Gábor külügyi szóvivő, nagykövet hobbiból 19 ezernél több gyermekpornófotót gyűjtött külügyminisztériumi évei alatt. Borkai Zsolt is kiváló polgármester lehetett, noha önök tudtak az adriai jachtos gruppenszexről, és abban maradtak, hogy ha kiderül, majd elsimítják…

Néhány megállapítás a teljes publicisztikából:
– A lebukás, az nem fér bele a Fidesz politikai értékrendjébe
– A Fidesznek a kereszténység is csak politikai termék, mint a polgári Magyarország

A teljes cikket a Magyar Hang április 1-jén megjelent 2021/14. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!