A klasszikus

A klasszikus

Rejtő Jenő emléktáblája VII. kerületi lakóháza falán (Fotó: Wikipédia)

Különös dolog történt. Az utóbbi időben sokat olvasok, volt már szó erről többször, ám néha megfeneklek a sűrű szövegek tengerében. Ilyen esetekben olyasmihez muszáj folyamodnom, amivel garantáltan elbánok egykettőre, maximális élvezetek közepette, és ez lendületet ad minden máshoz is. Így nyúltam a napokban Rejtő Jenőhöz, nem először, nyilván nem is utoljára. Az elátkozott partot és a Három testőr Afrikában-t helyeztem el a terítékemen, és bár utóbbi fogyasztása közben olykor az idősödő Koncz Gábor, illetve Nyertes Zsuzsa is eszembe jutott futólag – mint Csülök és Yvonne Duron; azt az évtizedekkel ezelőtti merényletet soha nem bocsátom meg a Postabanknak –, összességében sűrű nevetgélések közepette abszolváltam sebesen a két kötetet.

Majd egymás mellé fektettem ezeket a viharvert példányokat, és készítettem róluk egy fényképet, amelyet jó szokásom szerint az „olvassatokmindennap” taggel ellátva publikáltam az Instagram-profilomon. Szégyen, nem szégyen, van ilyenem, hiába birtokolja egy ideje ezt a platformot is a sunyi Zuckerberg-univerzum, úgy érzem, itt még nekem is szabad like-okra vadásznom. Mentségemre szóljon, hogy háromszáz alatt van az ún. követőim száma, azoké pedig, akikre én vagyok kíváncsi, a húszat sem éri el. Egyszóval a legkevésbé sem török infuenszeri babérokra, hajlott koromra való tekintettel durva is lenne, magamról például talán egy fotót publikáltam az elmúlt évben, az is 1984-ben készült. Hogy jól sikerült, ahhoz, mondjuk, kétség sem férhet.

A teljes cikket a Magyar Hang április 1-jén megjelent 2021/14. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: olvasás, Rejtő Jenő