Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Lengyel Tamás: Meg vagyok rémülve

Szerző: | 2021. április 11., 06:50 | Kultúra, Magyar Hang Plusz

Lengyel Tamás (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Lengyel Tamás Jászai Mari-díjas színész több kollégájával közösen készíti a Magyarország kedvenc műsorát, amelyben a jelenlegi közállapotokra, a közéletben megjelenő abszurditásokra reflektálnak, mert ahogy saját maga megfogalmazta, ezekben a kíméletlen időkben is vágyik az ember a nevetésre, noha a politikai humor egyre inkább kiveszőben van. A színész szerint egyre többen tartanak attól ugyanis, hogy megróhatja őket a hatalom, ha kritikát fogalmaznak meg a kormánnyal és annak működésével szemben.

HIRDETÉS - AIP

Lengyel szerint a jobboldal stratégiája, hogy lejáratnak, semmibe vesznek embereket, karaktergyilkosságokat követnek el azokkal szemben, akikkel nem egyezik a véleményük, vagy már nem azonos az érdekük. De ugyanez jó ideje már a közbeszédet is meghatározza.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Elég csak a közösségi médiára gondolni: Lengyel Tamás szerint manapság a kommentelést gondoljuk vitának, beszélgetésnek, pedig sokan nem tesznek mást, csupán az eleve elkészült lózungokat, megfejtéseket bárki hozzászólása alá oda másolják, miközben a nekik nem tetsző véleményeket törölik és embereket tiltanak le. A művész úgy véli, csak akkor van esély a normális kommunikációra, ha az ország vezetői példát mutatnak, arra tanítanak, hogy fogadjuk el egymást és tartsuk tiszteletben a másik véleményét.

A teljes interjúban erről is olvashat:
– „Úgy érzem, nincs kontroll, bármit megtehetnek.”
– „Az egyetlen lehetséges út a kockázatvállalás. Csak így van esély a változásra.”
– „Saját bőrömön tapasztaltam meg, mennyire bizonytalanná lehet válni egy hatalmával visszaélő ember mellett.”

A teljes interjút a Magyar Hang április 9-i 2021/15. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Eszenyi Enikő, interjú, Lengyel Tamás, Magyarország kedvenc műsora, Színház- és Filmművészeti Egyetem


Pin It on Pinterest