Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Érik a baloldali fordulat Németországban

Szerző: | 2021. április 12., 20:00 | Külföld, Magyar Hang Plusz

Angela Merkel a CDU kongresszusán Lipcsében 2019. november 22. (Fotó: Reuters/Hannibal Hanschke)

Egyre nagyobb bajban van a CDU. Míg a járvány kezelése tavaly egyértelműen a kormányzó pártot erősítette, addig a korlátozások miatt egyre idegesebb hangulat éppen a belső problémákkal is küszködő kereszténydemokratákat sújtja. Immár egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az őszi választások után az uniópártok nélkül alakul kormány.

HIRDETÉS - AIP

A néhány hete Baden-Württembergben és Rajna-vidék–Pfalzban tartott tartományi választások már jelezték, hogy a kereszténydemokratáknak nem lesz egyszerű dolguk az őszi szövetségi választásokon. Ám akkor a rossz eredményt még lehetett azzal magyarázni, hogy ezekben a tartományokban a CDU-nak egy ideje nem sok babér terem. Az azonban mindenképpen figyelmeztető volt, hogy a CDU mindkét helyen minden idők legnagyobb választási vereségét szenvedte el. Ehhez jött még, hogy Baden-Württembergben minden bizonnyal a tartományi kormányból is kiszorulnak, hiszen a győztes Zöldeket vezető Winfried Kretschmann felmondta az eddigi koalíciót, és a CDU helyett a többi párttal kezdett tárgyalásokat. Rajna-vidék–Pfalzban a CDU eddig is ellenzékben volt, a választások évében azonban rossz üzenetként hat, hogy a kereszténydemokraták nélkül is lehet kormányozni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A CDU legfőbb gondja azonban nem az, hogy e két tartományban nem kormányoz. Sokkal nagyobb probléma, hogy egyre nagyobb az elégedetlenség a koronavírus-járvány kezelése, egészen pontosan a lezárások miatt.

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang április 9-én megjelent 2021/15. számában (tartalomjegyzék itt), vagy a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Angela Merkel, koronavírus, Németország


Sötét oldal

Sötét oldal

Kína igyekszik hatást gyakorolni az európai közvélemény formálására, újságok vagy újságírók megvásárlásával. Amire sajnos már Magyarországon is van jelentkező.

Pin It on Pinterest