Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A koronavírus-járvány a légi iparág jövőjét is átírta

Szerző: | 2021. április 16., 18:06 | Belföld, Magyar Hang Plusz

A LOT Boeing 787 Dreamlinere (Fotó: Lot.com, Adam Kopec)

A világ légitársaságainak zömét rendkívül érzékenyen érintette a tavaly tavasszal kitört koronavírus-járvány: az első óvintézkedések között vezették be az utazási korlátozásokat, amelynek következtében teljes repülőgépflották kényszerültek a földre, a gépek zöme azóta is letárolva áll a hosszú távú parkolóhelyként használt repülőtéri forgalmi előtereken és gurulóutakon.

HIRDETÉS - AIP

Azzal, hogy a védőoltásokat hol nagyobb ütemben, hol lassabban, de előbb-utóbb a lakosság széles köre számára elérhetővé teszik, megindult a mozgolódás az utazási ágazatban is, az ágazati válságból ugyanakkor még hosszú ideig nem várható kilábalás. Ráadásul a jövő légiipara várhatóan más lesz, mint amit megszokhattunk 2020 márciusáig.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az Eurocontrol.int adatai szerint az utasszállítási ágazatban idén tavasszal 65 százalékos a visszaesés a 2019-es azonos időszakihoz képest. Tavaly nyáron a kapacitások ötven százaléka volt használatban, ám az idei ágazati várakozások már optimistábbak, a légitársaságok úgy számolnak, flottájuk hetven százalékát állíthatják ismét szolgálatba a nyári hónapokban.

  • Sok légitársaság elküldte a pilótákat, de akiket megtartott, közülük sokaknak lejárt a jártassága
  • Várhatóan hosszú évekig nem tér vissza a válság előtti utazási kedv
  • Modernebb, letisztultabb flottaállománnyal indulhat újra az élet

A teljes cikket, benne Kovácsházi György közforgalmi pilóta és oktató meglátásait elolvashatja a Magyar Hang Pluszfelületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Boeing, Kovácsházi György, légi közlekedés, repülés


Pin It on Pinterest