Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Nehéz döntés előtt a rokkantak

Szerző: | 2021. április 20., 06:00 | Belföld, Magyar Hang Plusz

Kerekesszékes férfi. Képünk illusztráció! (Fotó: Shutterstock)

Két évig tartó alkotmánysértő mulasztás után a kormány kárpótolná azokat, akik a rokkantsági ellátások 2011-es átalakításának kárvallottjai voltak. A törvényjavaslatot számos kritika éri ellenzéki pártok és szakmai szereplők részéről is.

HIRDETÉS - AIP

Emlékezetes, a rokkantsági ellátások 2011-es átalakítása után egyik napról a másikra akár kevesebb mint a felére csökkent egyes érintettek ellátása. Ez akkor is megtörténhetett, ha egyébként egészségük és élethelyzetük nem javult, csak az ellátás „odaítélésének” szempontrendszere változott. Az alkotmánysértő állapotot egy Semjén Zsolt miniszerelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslattal „pipálnák ki”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az 500 ezer forintos egyszeri kompenzáció kedvező lehet egyesek számára, hiszen ezt akkor is igényelhetik, ha az állapotuk ténylegesen is javult, tehát egy felülvizsgálat után nem lennének jogosultak kompenzációra. Ugyanakkor megvan a lehetősége annak is, hogy rosszabbul járnak, mert elfogadják az 500 ezer forintot akkor is, ha lényegesen több juttatástól estek el.

  • Mire kötelezte az Alkotmánybíróság döntése az Országgyűlést?
  • Mit gondol a javaslatról Fülöp Botond ügyvéd, aki ügyfelével annak idején az Alkotmánybírósághoz fordult?
  • Milyen választás előtt állnak az érintettek?
  • Mit javasol nekik Magyar György?

A teljes cikket a Magyar Hang április 16-án megjelent 2021/16. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: alkotmánybíróság, kárpótlás, rokkantság, rokkantsági ellátás


Pin It on Pinterest