A csapatkapitány megoldja

A csapatkapitány megoldja

A második lengyel gól, Gulácsi Péter kapus (b), a lengyel Kamil Józwiak (j) a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Magyarország-Lengyelország mérkőzésen a Puskás Arénában, Budapesten 2021. március 25-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Gulácsi Péter „ellenkező irányba” tett kijelentése megbontotta a labdarúgó-válogatott csapategységét, amelynek helyreállítása a csapatkapitány dolga – foglalta össze a szivárványcsaládos botrányt Orbán Viktor miniszterelnök április 9-i rádióinterjújában. Mint ismert, a válogatott kapusa egy Facebook-posztban állt ki a családok szabad önmeghatározása mellett, amivel nagy hullámokat keltett a magyar foci NER uralta világában. Az ügy elfogadásról, szabad véleménynyilvánításról, félelemről, kiszolgáltatottságról és a sport tetőtől talpig átpolitizált világáról szól, a kormányfő summázata azonban csupán ennyi volt: a csapatkapitány majd megoldja.

Orbán Viktor következetessége figyelemre méltó, ha arra gondolunk, hogy egy másik megbomlott egység helyreállításának feladatát is a csapatkapitányra osztotta: saját magára. A járvány terhe alatt roskadozó ország kulturálisan, gazdaságilag és lelkileg egyaránt válságba került, de a miniszterelnök ismeri a kiutat, a telt házas focimeccs minden bajra gyógyírt jelent. Mi másért vállalta volna, hogy az idei évre halasztott labdarúgó-Eb tizenkét házigazdája közül egyedüliként Budapesten 60 ezer néző előtt rendezünk mérkőzéseket júniusban?

A teljes cikket a Magyar Hang április 16-án megjelent 2021/16. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!