Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A másvilág kapuját őrzők nyomában

Szerző: | 2021. május 09., 19:30 | Belföld, Magyar Hang Plusz

Ha valaki sírok közt lépdelve nyikorgó, sipító hangot hall, valószínűleg csak a fülesbagoly társalog az ükapánkkal (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Hajdanán, amikor az 1820-as években Széchenyi István gróf a lóversenysport támogatására buzdított, ha ott lettem volna, bizonyosan teljes mellszélességgel álltam volna ki az ügy mellett. Állatbolond lévén nem volt hát mit tenni, azonnal jelentkeztem, amikor észrevettem a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) tavaszi felhívását, amelyben a lakosság bevonásával országos erdei fülesbagoly fészkelőpár-felmérést hirdetett. 

HIRDETÉS - AIP

– Rendben – gondoltam –, ha kell, hát megszámolom az összes baglyot, nem lehet nagyobb munka, mint a szaladgáló lovak megtekintése a lelátóról, le gföljebb kicsit sétálgatni kell. Pláne, mivel a madártaniak a honlapjukon azt írják, hogy a márciustól júliusig tartó felmérésben „egyéni megfigyelők, családok, baráti társaságok, óvodák, általános és középiskolák is részt tudnak venni”.

Mielőtt felöltöttem volna bagolyfelmérő tollkabátomat, azért még feltettem a kérdést: hol számíthatok erdei fülesbagolyra?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: erdei fülesbagoly, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, természetvédelem


Pin It on Pinterest