Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Biden-Putyin találkozó: A jelenlegi helyzetben már a csúcs ténye is örvendetes

Szerző: | 2021. május 26., 15:23 | Külföld, Magyar Hang Plusz

Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Szergej Iljin)

Hosszú idő után először hozott a német érdekeket figyelembe vevő döntést az Egyesült Államok. A megromlott transzatlanti kapcsolatok javítása jegyében jó eséllyel hamarosan befejeződhet az Északi Áramlat bővítése is, amely megfelelő alapot adhat Joe Biden és Vlagyimir Putyin közelgő csúcstalálkozójához is. A Berlinnek, és közvetetten Moszkvának tett amerikai gesztust váratlan pofonként élte meg a lengyel és az ukrán diplomácia.

HIRDETÉS - AIP

Joe Biden beiktatása óta először találkozott személyesen az orosz és az amerikai külügyminiszter. Szergej Lavrov és Antony Blinken az Északi-sarkvidék körül elhelyezkedő nyolc országot tömörítő Arktiszi Tanács ülésének mezsgyéjén tárgyalt egymással. A megbeszéléseken nem született áttörés, ám a konstruktív hangnem azt jelzi, hogy mindkét fél készül az államfők csúcstalálkozójára. Ennek a lehetőségét még Biden vetette fel, azóta pedig el is dőlt: június 16-án Genfben találkoznak.

Az Egyesült Államok és Oroszország továbbra is másképpen látja a világot, nézeteik nagymértékben eltérnek a nemzetközi helyzet megítélésében és a megoldás megközelítésében is, ám a jelenlegi feszült helyzetben már a találkozó ténye is örvendetes.  

Ezekről is olvashat még a cikkben:
• Miként függ össze a találkozó az Egyesült Államok és Németország viszonyával?
• Hogyan érinti mindez az ukrán és a lengyel diplomáciát?
• Miért bólinthatott rá Joe Biden az Északi Áramlat bővítésére?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Amerikai Egyesült Államok, Biden-Putyin találkozó, Joe Biden, Oroszország, Vlagyimir Putyin


Pápá, pápa!

Pápá, pápa!

Mi a fontosabb? Pacsizni egyet a pápával, és az udvari fotósokkal villantatni néhány közös fotót, vagy odafigyelni a pápára, amikor megszólal, és végighallgatni, amit mond? Választás kérdése.

Pin It on Pinterest