Pápábbak a pápánál

Pápábbak a pápánál

Orbán Viktor és Ferenc pápa 2016 augusztusában a Vatikánban (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Az első szó a köszöneté. Köszönet illeti a National Catholic Registert (NRC), mely lap egyébiránt nem éppen a Ferenc pápa iránti rajongásáról ismert. (A Magyar Kurír, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia lapja egyenesen azt állította egy minapi főszerkesztői jegyzetében, hogy az amerikai újság tulajdonosa főszereplője volt a Carlo Maria Vigano érsek nevével fémjelzett 2018-as puccskísérletnek, amely Ferenc pápa megbuktatására irányult.)

No nem azért illeti hála és köszönet az NRC-t, hogy megírta a később álhírnek bizonyult értesülést, miszerint a Szentatya nem akarna találkozni Orbán Viktorral és Áder Jánossal. Sokkal inkább azért, mert az egyébként a magyar kormány tagjaival korábban interjút készítő, az Orbán-kabinet tevékenységét nem túl hatásosan leplezett rokonszenvvel figyelemmel kísérő szerzőjük, Edward Pentin bizonyította, ismeri a magyar szólást, miszerint „kiugrasztja a nyulat a bokorból”.

A teljes cikket a Magyar Hang június 11-én megjelent 2021/24. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!