Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Értékek lázadása: az Orbán-kormány vesztes csatái az EU-ban

Szerző: | 2021. június 21., 15:16 | Belföld, EU, Magyar Hang Plusz

Fától az erdőt. Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala.

Az Európai Parlament be akarja perelni az Európai Bizottságot, Magyarország és Lengyelország perli az uniós intézményeket, a Bizottság jogállamisági eljárásokkal fenyegeti a tagállamokat, a német kormány meg véget akar vetni külügyi kérdésekben az egyhangú döntéshozatalnak és ki akarja iktatni a vétójogot. Mégis, mi folyik itt, és mennyiben függenek össze ezek az ügyek egymással? Megpróbáljuk elmagyarázni.

HIRDETÉS - AIP

Teljesen érthető, ha az átlagolvasó elvész az előbbiek rengetegében. Ezen az sem segít, hogy az ügyeket egyébként ismerő politikai pártok csak a saját olvasatukat adják tovább a választóknak. Így aztán szükségképpen kétfajta féligazságot fog látni az ember fia, ami azonban nem áll össze egy értelmes egésszé, hanem totálisan átláthatatlan, önellentmondásos katyvasszá válik, a könnyebb emészthetőség kedvéért leöntve vagy narancsos lőrével, vagy pedig parizerkrémmel.

• Derült égből atombomba?
• Milyen az, ha az Európai Parlament szót kér?
• Mi a vétózás jövője?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Európai Bizottság, Európai Parlament, Európai Unió


Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Harmadik egyéni aranyérmét szerezte Tokióban, amivel történelmet írt. A kardvívás a múlt században hat évtizedig igazi magyar sportág volt, Szilágyi Áronnak köszönhetően ismét az lett.

Szilágyi Áron olimpiai bajnok!

Szilágyi Áron olimpiai bajnok!

Történelmet írt a magyar vívó. Csernoviczki Éva és Szatmári András kiesett. Salim Omar ötödik lett tékvandóban. Verrasztó Dávid, Mihályvári-Farkas Viktória és Hosszú Katinka döntőbe jutott.

Pin It on Pinterest