Ötvös András: Nyilván az SZFE-s diákok mellé odaállt az ember

Ötvös András: Nyilván az SZFE-s diákok mellé odaállt az ember

Ötvös András (Fotó: Becsúszó szerelem produkció)

Illúzió, hogy ha valaki mindig reagál a politikai fejleményekre, azzal részt vesz a közéletben – erről beszélt lapunknak adott interjújában a Becsúszó szerelem című film főszereplője, Ötvös András. A színészt többek közt arról kérdeztük, tudatosan szól-e hozzá ritkábban a hasonló ügyekhez. – Úgy érezzük, egy csomó dologról beszélnünk kell, és azáltal irányítjuk is az eseményeket. De szerintem sem a politikában, sem a vírusban nem feltétlenül mi irányítunk. Nyilván az SZFE-hez mondjuk az ember odament, kiment a főiskolások mellé a párkányra. De huszonnyolcadikként elmondani, mi rossz dolog, mi nem… – tette hozzá.

A színészt arról is kérdeztük, volt-e már dolga fociultrákkal, akár a békésebb fajtával, akár a súlyosabb verekedést provokálókkal. – Székesfehérvári lakótelepen nőttem fel, voltam is kinn Vidi-meccsen akkori B-középpel. De ez gyerekkori történet, akkor még nem igazán láttam bele a dolgokba. Halász Péter mondta aztán a főiskolán nekünk, hogy „ha nincs az adott tárgyhoz közöd, akkor teremts.” Az ember csak azt tudja eljátszani, amit ismer is. Nagy Viktor Oszkár rendezővel eljártunk meccsekre, találkoztunk ultrákkal, végül lett ehhez közöm, és felfedezhettem a közegben rejlő értékeket is – mondta Ötvös András.

Erről is olvashat az interjúban:
• Milyen értékeket fedezett fel a színész az említett közegben?
• Nem mossa össze a Becsúszó szerelem túlzottan a fociultrákat a rasszistákkal?
• Számít-e rá, hogy belátható időn belül magunk mögött hagyjuk a járványidőszakot? Hogyan élte meg színészként az elmúlt évet?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang július 2-án megjelent, 2021/27. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!