Miért kell a negyedik oltás?

Miért kell a negyedik oltás?

Békéscsaba, 2022. január 12. Kotriné Bácsi Szimonetta asszisztens beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2022. január 12-én. MTI/Rosta Tibor

Fotó: Rosta Tibor

A csütörtöki kormányinfón bejelentették, hogy hamarosan megjelenik a rendelet a negyedik oltás lehetőségéről. Gulyás Gergely elmondása szerint ehhez mindenkinek a háziorvosához kell majd fordulni. Újságírói kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy nyilatkozott, hogy talán a harmadik oltás után fél évvel beadatja magának a negyediket, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig megbeszéli majd az orvosával.

A negyedik oltást először Izraelben kezdték beadni a veszélyeztetett csoportokba tartozó embereknek, a minap pedig Belgiumban is bejelentették, hogy megkezdik a második ismétlőoltási kört. Így Magyarország a világ harmadik országa, amely megkezdi a covidoltási program e fázisát. Bár néhány hete már benne van a levegőben a negyedik oltás szükségessége, a magyar kormány (konkrétan a miniszterelnök első megnyilvánulásai) nem arra utaltak, hogy ez mostanáig komolyan felmerült a döntéshozók megbeszélésein.

• Izraelben mindenki meg van győződve arról, hogy szükség van a negyedik oltásra?
• Arról szól-e a dilemma, hogy egy újabb vakcina veszélyes lehet? Vagy egészen másról?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!