Civilek záratnák be a lőrinci szemétlerakót

Civilek záratnák be a lőrinci szemétlerakót

A lőrinci szemétlerakó (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Büdös van. A Lőrinci Erőmű lakótelep buszmegállóban várakozó asszonyoknak ez fel sem tűnik. Megszokták már. – Itten kérem negyven éve büdös van – mondja legyintve az egyik. Ma például traktorokkal trágyát is szállítanak a hulladéklerakóba, csak azt nem értem, miért nem a földekre – teszi hozzá. 

Petrik Zsolt itt lakik a szemétlerakó melletti horgásztó partján. Készített egy videót, amelyen az látható, hogy a hulladéklerakóhoz megérkezik egy folyadékszállító kamion. Petrik autójában van tolatókamera. Ez a történet szempontjából azért fontos, mert ha kiszáll, és például a telefonjával kezd el képet rögzíteni, a legnagyobb eséllyel nem tudja megörökíteni a történteket. Így viszont, mivel tolatni szeretett volna, rükvercbe tett kocsija kijelzőjét filmezte le, amelyen az látszik, hogy a kamerákkal megfigyelt hulladéklerakó előtt megáll a kamion. Kiszáll belőle a sofőr, megcseréli a teherautón a veszélyes anyag szállítására figyelmeztető táblákat, majd behajt a telepre. 

• Aggályos-e a táblacserés szállítás?
• Rendben volt-e minden a szállított anyaggal?
• Miért tüntetnek majd a civilek augusztusban?

A teljes cikket a Magyar Hang július 22-én megjelent, 2022/30. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!