Az apagyilkosságért elítélt Nógrádi Ádám exkluzív vallomása

Az apagyilkosságért elítélt Nógrádi Ádám exkluzív vallomása

Nógrádi Ádám (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Nógrádi Ádámot az olajügyekről elhíresült édesapja megöléséért és 38 egyéb bűncselekmény miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre akarták ítélni. Végül húsz évet kapott. Saját bevallása szerint korábban bűnöző életmódot folytatott. Sok éve ült már börtönben, amikor megtért Istenhez. Megannyi balhét követően jó magaviselete miatt tizenöt év után szabadult.

– Szerintem a családi minta meghatározza az életutadat, ahonnan indulsz, és a környezet. Soltvadkerten laktam, mindig is arról volt híres az a környék, hogy sokan mutyiznak. És már tízévesen azt láttam, hogy akkor haladsz, ha van pénzed. Ha nincs pénzed, akkor mindig a sor végére küldenek. Szó szerint is – így beszélt gyerekkoráról a Magyar Hangnak adott interjújában Nógrádi Ádám.

– Tizennégyévesen videó kölcsönzőm volt. Voltak ezek az illegális kazetták, másoltam a filmeket. Emlékszem, a Terminátor 2. című filmből húsz példányom volt. A mozinak meg egy. Nálam sorban álltak, vitték a filmeket. Rácsodálkoztam: így lehet pénzt keresni, ha túllépsz a dolgokon, meg nem veszed figyelembe a törvényes dolgokat? Ez megtetszett. Többet kerestem, mint a tanárok – mesélte.

• Milyen volt az apjával való viszonya, akinek megölése miatt elítélték?
• Nem jutott eszébe fiatalon, hogy mást csináljon?
• Hogyan élte meg a börtön előtti bűnözéssel töltött időket lelkileg? Félelemben élt, vagy afféle sebezhetetlen, isteni tudatban?

A teljes cikket a Magyar Hang október 14-én megjelent, 2022/42. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!