Jaksity György: Akarni is kellene a változást

Jaksity György: Akarni is kellene a változást

Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt., elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

A kormányfő jól képezi le a társadalom elvárásait, és ahhoz igazítja politikáját – ebben látja az Orbán-kormány több mint egy évtized óta tartó töretlen népszerűségének okát Jaksity György. A Concorde Értékpapír Zrt., elnöke a Magyar Hangnak adott interjújában azt fejtette ki, hogy egy progresszív társadalom fokozatosan változik, amit követ a politika. – Úgy tűnik, nálunk ez a változás egy időre megrekedt, és ahogy látom, mostanában nem is várható változás – fogalmazott, hozzátéve, hogy amennyiben a társadalom elvárásai változnak, arra biztosan reagál a politika és a kormányzat, hiszen úgy tűnik, tehetséges politikusok dolgoznak ott.

A magyar gazdaság rossz helyzetét többek között azzal is magyarázta, hogy már több évtizede olyan modellt építünk fel, amely az országot európai összeszerelő üzemként képzeli el. Ez a rendszerváltás után jónak tűnt, ma azonban már meghaladott. Ehelyett kevés munkaerővel, nagy hozzáadott értéket előállító modell felé kellett volna már régen tovább lépnünk.

Jaksity György beszélt arról is, hogy ma nincs kormányképes ellenzék, és hogy ne is alakulhasson ki, arról gondoskodik is a jelenleg regnáló hatalom.

• Zavarja-e a lakájmédiának a Corvinuson elhangzott beszédet követően indult támadása?
• Elmondaná-e egy tanártüntetésen is a magyar valóságról, az oktatás fontosságáról alkotott véleményét?
• Jobb- vagy baloldalinak tartja magát?
• 
Mit tart az elmúlt harminc év legnagyobb hiányosságának?

A teljes cikket a Magyar Hang november 18-án megjelent, 2022/47. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!