Vilmányi Benett: Soha nem akartam senkinek imponálni

Vilmányi Benett: Soha nem akartam senkinek imponálni

Vilmányi Benett (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Az egyik iskolában, ahol tanít, szerveztek polgári engedetlenséget, öten álltak egy transzparenssel egy épület előtt – idézte fel a Magyar Hangnak adott interjújában Vilmányi Benett, aki a színészkedés mellett egy ideje tanítást is vállal. Szeretne még egyet csinálni jelentősebb részvétellel, viszont ha kirúgják, tenni fog róla, hogy az hangos legyen. Szavai szerint hisz a kiállás erejében, csak abban nem, hogy ezt mutogatni kellene, „nem kell hozzá színpad”. – A rizsázásra rohadtul nincs szüksége, igénye és energiája senkinek – fogalmazott.

Szóba került az is, hogy Reményik-verssel ment Kaposvárra Vidnyánszkyékhoz, ők meg nem hitték el, hogy ez nem csak nekik szól. – Előítéletesek voltak valójában. Arra számít Vidnyánszky Attila, amikor betrappol egy helyre, amelyhez semmi köze, hogy ismeri ezeket a balos művészgyerekeket, és majd ő megcsinálja belőlük a tutit. Még nagyon az elején volt, amikor én ott felvételiztem. És tényleg nem hitték el, hogy nem azért írom be ezeket, mert nekik akarok imponálni. Soha nem akartam senkinek imponálni! Nemhogy Vidnyánszkynak, Zsámbékinak sem. Valójában Vidnyánszkyval sem az a fő baj szerintem, hogy a hatalom embere. Sokkal inkább, hogy amit eddig láttam tőle színházban, az nagyon rossz volt – fejtette ki a színész.

• A Larry bemutatója előtti hónapokban nem igazán adott interjúkat, nem beszélt már az át nem vett Junior Prima díjról. Miért nem?
• Milyenek lettek a Larry alternatív befejezései? Olyan lett a film, amilyennek várta?
• Miért lehet az, hogy korábban épp őt fogták meg a szélsőjobboldali nézetek?

A teljes cikket a Magyar Hang december 16-án megjelent, 2022/51. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!