Benedek Miklós: Engem nem tudnak átverni

Benedek Miklós: Engem nem tudnak átverni

Benedek Miklós Kossuth-díjas színész (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A kabaré ugyanúgy elfelejtődik, mint a cirkusz, a pantomim vagy az operett. Másfelé fordultunk, minden megváltozott, a mozi, a filmezés, a színház, ami nem baj, mert így megy előre a világ. Azt gondolom, az újat úgy kellene használni, hogy beleszőjük a régit, enélkül nem lehet új művészetet csinálni – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Benedek Miklós Kossuth-díjas színész, aki szerint nehéz megkülönböztetni a mai fiatal színészeket. Mint mondta, manapság is sok tehetség van, csak nem úgy használják őket, ahogy kellene. A mai világnak más a ritmusa, ráadásul itthon „görcsösen készülnek a kereskedelmi sorozatok és a politikai kurzusfilmek, mégis mindegyik feledhető, valahogy egyik sem marad meg az emberben”.

Benedek Miklós hangsúlyozta, egy színész ne úgy politizáljon, hogy kiáll a tribünre. – A közélet és a színházi élet ma a béka segge alatt van. Kerényi megmondta akkor, hogy ők jönnek majd, és így is lett. Hihetetlen, milyen emberek vannak ma színházi pozíciókban. Közülük nagyon sokkal dolgoztam együtt, engem nem tudnak átverni, ismerem őket. Mint mondják, a pénz nagy úr.

• Miért zárkózott be az elefántcsonttornyába?
• Hogyan lett Agárdy Gábor a „pótapja”?
• Milyen rossz döntést hozott a Színművészeti Főiskolán?
• Mi a probléma a mostani magyar sorozatokkal?
• Hogy áll az életéről szóló könyv?

A teljes cikket a Magyar Hang december 22-én megjelent karácsonyi dupla számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!