Mindannyian bubuk vagyunk

Mindannyian bubuk vagyunk

Bencsik András a Hír Tv Sajtóklub című műsorában

Brian Wasswát az otthonában támadták meg, 2019. október 4-én, délután. Egy kerti szerszámmal ütötték a fejét, amíg eszméletlenül össze nem esett, aztán magára hagyták. Szomszédjai találtak rá vérbe fagyva, azonnal kórházba vitték, de az életét már nem lehetett megmenteni, a támadás utáni napon belehalt sérüléseibe.

Wasswa az ugandai Jinja városában LMBTQ-aktivistaként dolgozott, és ez a tény elegendő indítékot szolgáltatott gyilkosai számára. Az afrikai országban törvényileg büntetik a homoszexualitást, ami számos erőszakos bűncselekményt motivált, a jogalkotók filozófiájától feltüzelt csőcselék több tucat ember életét oltotta ki az elmúlt években. Idén márciusban szintet lépett az ugandai parlament, amely többé nem bízza az utca emberére az öldöklést, elvégzi helyette: a homoszexualitás immár bizonyos esetekben halállal is büntethető. A törvénymódosítás Európa egyetlen valóban békepárti országában keltette a legnagyobb visszhangot: a Demokrata főszerkesztője, Bencsik András a Hír Tv műsorában üdvözölte a döntést.

A teljes cikket a Magyar Hang március 31-én megjelent, 2023/13. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!