Forradalmasíthatja a gazdaságot a mesterséges intelligencia

Forradalmasíthatja a gazdaságot a mesterséges intelligencia

Az agyról készített MRI-felvételek elemzése: a mesterséges intelligenciák ugyan olyasmit is észrevehetnek, amelyet az ember nem (Fotó: Shutterstock)

 

Amióta az elmúlt hónapokban a figyelem középpontjába került a ChatGPT nevű mesterséges intelligencia- (MI-) alkalmazás, egyre többekben vetődik föl, hogy az MI esetleg gondot jelenthet az emberiség számára, elterjedése nehezen kiszámítható változásokat hozhat a gazdasági és társadalmi életben.

Megkérdeztük erről magát a ChatGPT-t is. Úgy tűnik, elégedett önmagával: szerinte a technológia az adatfeldolgozás felgyorsításával tökéletesítheti a vállalkozások reagálását az üzleti kihívásokra. Az MI automatizálhat sok munkafolyamatot, csökkentve ezzel az emberi hibák okozta károkat. Az ügyfélszolgálatok hatékonyságát chatbotok és okosasszisztensek növelhetik, fejlett elemző algoritmusok használata forradalmasíthatja a piackutatást, kiismerhetőbbé teheti a fogyasztói magatartást, segítheti a pénzügyi tervezést. Végül, de nem utolsósorban: a gépi tanulásra épülő intelligens algoritmusok felgyorsíthatják a termékfejlesztést, az innovációt.

Ez a robot véleménye – de hogyan látja ugyanezt a kutató?

• Vajon a ChatGPT jelenti a mesterséges intelligencia jelenleg elérhető legfejlettebb változatát?
• 
Hogyan forradalmasíthatja az MI a gyógyszergyártást és az orvostudományt?
• 
Mit kell tennünk ahhoz, hogy az átalakuló gazdaságban feleslegessé vált munkaerő új állást találjon magának?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!