Közmunkás az ország legeredményesebb ultrafutója

Közmunkás az ország legeredményesebb ultrafutója

Bogár János ultrafutó (Forrás: Bogár János/Facebook)

Bogár János több mint ezer érmet és 493 kupát nyert különféle futóversenyeken. Ő az ország legeredményesebb ultramaratonistája. Egy olyan házban él, ahová nincsen bevezetve a víz. Civilben közhasznú munkás, 66 ezer forintot keres.

Eltévedt, ezért a 490 kilométeres táv helyett több mint 500-at teljesítve ért be a célba az 59 éves Bogár János ultramaratonista az Authentic Phidippides Runon, az Athén–Spárta–Athén versenyen, november 28-án. Az első találkozót rá két hétre beszéltük meg. Nem jött össze, mert kezelésekre kellett járnia. Aztán az ünnepek. Köztük dolgozott és versenyre ment Lengyelországba. Az újabb időpont január 4-e lett volna. Már a kocsiban ültem, amikor szólt: ne menjek, belázasodott. Vártunk néhány napot, nem enyhült az influenza, végül a telefonos beszélgetés mellett döntöttünk. 

Jánosnak úgy 3-4 éve néhány centiméteres csontkinövés alakult ki a csípőlapátján, ami olyan fájdalmakat okoz neki, hogy néha alig tud rajthoz állni. A kinövést meg kellene műteni, de egy orvos sem vállalta, mert a beavatkozás akár járásképtelenséget is okozhat. „Kénytelen vagyok az ultrákat így végigcsinálni” – mondja János, aki a csontkinövés miatt néha a nagylábujját sem érzi. Éppen ezért jár a nagyobb versenyek után lézeres kezelésekre, mint most is. Ez karbantart és csökkenti a gyulladást. Az, hogy mindezek tetejébe influenzás lett, derült égből villámcsapásként érte. Nem szokott megbetegedni. 

 

• A regeneráció a teljesítmények titka?
• Hogyan lett olyan profi, aki sohasem volt profi?
• Meg lehet élni 66 ezer forintból?

A teljes cikket a Magyar Hang január 13-án megjelent, 2023/2. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!