Kerítés zárja le a Velencei-tó népszerű strandját

Kerítés zárja le a Velencei-tó népszerű strandját

A kerítéssel elzárt Velencei tó (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Filmhelyszín is lehetne. Naplemente, homokos part, a főhős beszalad a tóba, hogy megmentse a szerelmét. De nem tud: a Velencei-tó Budapest felőli végén lévő Velence Korzót annak üzemeltetője, a Gomi Kft. kerítéssel zárta el a látogatók elől. Ismétlés a tudás anyja: a kft. 2021 októberében egyszer már lezárta a partot, de még a büféket is – kerítéssel. Karbantartásra hivatkozva. Az önkormányzat tiltakozott, a kordont lebontották. Most viszont megint felépítették. Van rajta néhány ajtó, a korzón korzózók szerint azonban rapszodikus, mikor melyiket nyitják ki, ha egyáltalán kinyitják.

Gyönyörű nyári idő van, a tó vize 24 fok körül, strandolók azonban alig vannak. – Megzavarja őket a kialakult helyzet. Inkább elmennek Agárdra vagy a Balatonhoz – mondja egy férfi. A kialakult helyzet miatt civilek demonstrációt hirdettek a kerítés mellé. A tüntetők talán tízen lehetnek. – Ezt ne írd meg, kérlek – súgja oda az imént idézett férfi – ciki lenne.

– No de miért érdekel ilyen kevés embert a tópart lezárása? – kérdem.
– Kommunikációs hiba lehet, nem jutott el mindenkihez a tüntetés híre – feleli.

• Miért van lezárva a part, ha egyszer szabadstrand?
• Miért nem fogadja el az üzemeltető a bérlők üzemeltetési díját?
• És miért követel mindeközben tízszeres díjat, ha a tizedére van szerződésük?
• Kinek jó ez az egész?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap május 26-án megjelent, 2023/21. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!