A búcsúzó Merkel mindenkinél népszerűbb

A búcsúzó Merkel mindenkinél népszerűbb

Merkel kancellár a Bundestagból távozóban 2021. szeptember 7-én (Fotó: REUTERS/Michele Tantussi)

Minden kancellárjelöltnél népszerűbb a búcsúzó Angela Merkel, ő azonban ennek ellenére sem száll be a kampányba. Makacsságával a Németország élén eltöltött 16 évének politikai örökségét teszi kockára. Alig három héttel a szeptember 26-án esedékes szövetségi parlamenti választás előtt ugyanis a marginalizálódás pereméről feltámadó szociáldemokraták mára megelőzték a kereszténydemokratákat, a kancellárjelöltek között pedig az óvatosságával már-már merkeli erényeket felmutató Olaf Scholz vezet.

A Németországot 16 éve vezető Angela Merkel nagyobb szeretetnek és megbecsülésnek örvend, mint valaha. A kancellár minden lehetséges utódjánál népszerűbb, beleértve a jelenleg legelfogadottabb Olaf Scholzot is. Ha közvetlenül választanák a kancellárt, a szociáldemokrata pártelnök egyébként több mint 40 százalékot kapna, nem utolsósorban a talán a leginkább Merkelre hajazó visszafogottsága, kiszámíthatósága és kiegyensúlyozottsága miatt.

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 10-én megjelent, 2021/37. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!