A magyar csapat kiesett, de egyeseknek jár a busás haszon

A magyar csapat kiesett, de egyeseknek jár a busás haszon

A közönséggel együtt énekli a Himnuszt a magyar kézilabda-válogatott (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Bár lehetett volna a sport ünnepe is, a részben magyar rendezésű, 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság számunkra a menetrendszerűen érkező mutyikról és a magyar válogatott csalódást keltő szerepléséről marad emlékezetes.

Azt, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében már az aprópénzért is lehajolnak, és a mohóság soha nem látott mértéket öltött, jól jelzi az a történet, amit az eseményre akkreditált újságíróknak és más, a csarnokokban munkát vállaló közreműködőknek kellett a saját bőrükön – és pénztárcájukon – megtapasztalniuk.

Az EHF előírt egy szabályt azoknak, akik dolgozni mennek az Eb-re: nekik nem elég az oltási-védettségi igazolvány, mellé kétnaponta PCR- vagy naponta antigéntesztet kell végeztetniük. Ezt eléggé illiberális módon sikerült megoldani a három magyar helyszínen: az antigénteszt például tízszer annyiba kerül, mint Kassán! A fideszes Kocsis Máté vezette Magyar Kézilabda Szövetség egész egyszerűen megtagadta a válaszadást arra a kérdésünkre, hogy mely szolgáltatóval szerződtek a helyszínen a szlovák árakhoz képest tízszeres áron biztosított antigéntesztre. Mi azonban nem hagytuk annyiban a dolgot, elmentünk és elvégeztettünk egy ilyen vizsgálatot az MVM Dome-nak elnevezett csarnok melletti konténerben, hogy aztán a 17 500 forintról áfás számlát kérve kiderüljön, az egyetemi tulajdonban lévő Semmelweis Egészségügyi Kft. zsebeli be a busás hasznot.

A teljes cikket a Magyar Hang január 21-én megjelent, 2022/4. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!