Polyák Gábor: A demokrácia nem lett össztársadalmi érték

Polyák Gábor: A demokrácia nem lett össztársadalmi érték

Polyák Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A Mérték Médiaelemző Műhely egyik alapítója, Polyák Gábor vette át ettől a tanévtől az Eötvös Loránd Tudományegyetem Média és Kommunikáció Tanszékének vezetését. Tétovázó Médiahatóságról, a melegellenes törvények jövőjéről, a magyar médiapiac és a nyilvánosság állapotáról is kérdeztük a médiajogász-médiakutatót.

Más országokban is szereti az állam az őt szerető médiumokat, de sehol nem látni olyan mértékben piactorzító finanszírozást, mint Magyarországon - mondja Polyák Gábor médiajogász-médiakutató. Arról is beszélt: számos nyugat-európai országot elmarasztalt korábban az Európai Bizottság, amiért az állam túlfinanszírozta a közmédiát, és ezzel közpénzből támasztott konkurenciát a kereskedelmi médiumoknak. Kelet-európai esetek azonban mindeddig nem voltak, bár a Mérték Médiaelemző már két beadvánnyal is fordult a Bizottságoz. 

• Miért gondolja, hogy legkésőbb Strasbourgban biztosan megbuknának a gyermekvédelmi törvény homoszexualitással kapcsolatos rendelkezései?
• Miért tétovázik szerinte a Médiahatóság, amikor a gyermekvédelmi törvény homoszexualitást érintő rendelkezéseiről van szó?
• Milyen következtetéseket vont le a koronavírus-járványról szóló magyarországi vitákból?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang október 1-én megjelent, 2021/40. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!