„A Fidesz leváltásához szükséges munka nem ördögi tudomány”

„A Fidesz leváltásához szükséges munka nem ördögi tudomány”

Ruff Bálint politikai tanácsadó (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

A tavalyi választáson elért fideszes győzelem óta a gazdaság borzasztóan rosszul teljesít, nálunk a legnagyobb az életszínvonal-csökkenés, a kormány hibát hibára halmoz. Azonban nincs, aki erre rámutasson, és politikát csináljon belőle – többek közt erről beszélt Ruff Bálint politikai tanácsadó, a Partizán Vétó című műsorának vezetője a Magyar Hangnak adott interjújában.

Szerinte ha az ellenzék normálisan működne, Mészáros Lőrinc luxusjachtozásáról „száz bőrt tudnának lehúzni a politikacsinálók”. – Ehhez képest a pártok azt hitték, elég erre egy közleményt kiadni, és valami vicces mémet, de a politikacsinálás nem ebből áll. Ráadásul a mémek pont azt emelték ki, hogy a hölgy milyen „sutyerák”, hogy a dobozos kávét fogyasztja a hajón. De fél Magyarország is ugyanezt a kávét issza – mondta. Úgy látja, Pesty László Lölő-jelenséggel kapcsolatos kritikája „az egypártrendszer belső játéka, vannak ott is frakciók, ellenérdekeltek, politikai rivalizálás”. Ám a tanulság az, hogy ha nincsen alternatíva, bármilyen ilyen ügy csak egy pukkanás. 

• Milyen játékot játszik régóta Orbán Viktor?
• Az elmúlt 13 év során mi volt az ellenzék legnagyobb hibája?
• Milyen irányba kellene elindulnia a kormányt leváltani kívánó pártoknak?
• Mi lehet a miniszterelnök legnagyobb félelme?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap szeptember 22-én megjelent, 2023/38. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: ellenzék, Ruff Bálint