A figyelemre méltó unalmas körzet: Felcsúton és környékén nem erőltette meg magát az ellenzék

A figyelemre méltó unalmas körzet: Felcsúton és környékén nem erőltette meg magát az ellenzék

A Momentum és Fidesz aláírásgyűjtő pultja egy nappal megelőzően a bicskei piac előtt. A lila sarokban kék ingben József András momentumos előválasztási jelölt, a narancssárga sarokban sárga felsőben Bálint Istvánné fideszes polgármester. Fotó: Magyar Hang / Gulyás Balázs.

Unalmas országgyűlési választókerület lenne a bicskei központú Fejér megyei 3. az ellenzék szempontjából, ám, ahogy Arany János írja A walesi bárdokban: „Felség! valóban koronád / Legszebb gyémántja Velsz: / Földet, folyót, legelni jót, / Hegy-völgyet benne lelsz.” Míg Walesben földet, folyót, valamint hegyet és völgyet találunk, addig a Fejér hármasban Orbán koronájának legszebb gyémántját, Felcsútot leljük annak minden tartozékával: kisvasúttal, mesterséges tóval, Puskás Akadémiával és Arénával, kézilabdacsarnokkal, uszodával, szállodával és sok minden mással. De ebben a körzetben található a miniszterelnök épülő gigadácsája is Hatvanpusztán. A tudatos polgár, aki nem szeretné a pénzét a NER-nél költeni, igazán nehéz feladattal szembesül Bicskén vagy környékén lakva: alig kikerülhetően minduntalan valamilyen NER-érdekeltségbe botlik.

Így akár presztízsháborút is vívhatna a jövő évi országgyűlési választáson az ellenzék közös jelöltje és a választókerület fideszes képviselője, a környéken sokak által csak „Orbán számtartójának” nevezett Tessely Zoltán (2018-ban 53 százalékot szerzett, az akkor külön induló ellenzék mellett), ám nem úgy tűnik, hogy az ellenzék is így vélekedne erről, és megerőltetné magát. A Tessely ellen a siker reményével ringbe lépő, a személyes márkáját az elmúlt pár évben ügyesen építgető ellenzéki figura, aki a bicskei polgármester-választáson két éve 43 százalékot ért el, Molnár Dániel momentumos önkormányzati képviselő indulásával sokan most is számoltak, ám hiába. Molnár egy másik momentumost, a Bicskénél csak leheletnyivel kevesebb lélekszámú Gárdonyhoz kötődő jelöltet, József Andrást ajánlja az ellenzéki előválasztáson az őt támogatók figyelmébe.

Erről is olvashat a cikkben:
• Miért nem indul Molnár Dániel?
• Kapja meg a Real Madrid a felcsúti stadiont?
• Legyőzhetőnek tartják-e Tessely Zoltánt?
• Félnek az emberek Mészáros cégei miatt

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 10-én megjelent, 2021/37. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!