Péterfy Gergely: A gyűlölet sötét erői uralják az országot

Péterfy Gergely: A gyűlölet sötét erői uralják az országot

Péterfy Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Trollállamban élünk, amely elhivatottan hazudja igaznak a hamisat és jónak a rosszat, kereszténynek a pogányt, fejlődésnek a döglődést és hazafinak a trollt – fogalmazott Péterfy Gergely József Attila-díjas magyar író a Magyar Hangnak adott interjújában. A Kitömött barbár és A golyó, amely megölte Puskint című könyv szerzője szerint az irodalom morális kötelezettsége ellenállni a NER emberiességellenes agressziójának, lehet szorongatni az irodalmat, lehet adminisztratív eszközökkel fojtogatni, a könyvek akkor is megíródnak. 

A szerző szerint a pedofilnak titulált, de valójában homofób törvény célja nem a könyvszakma vegzálása, hanem egyes választói csoportok hergelése, a háborús hangulat szítása. Már az eredménye is érződik: a gonoszok még gonoszabbak lettek, a fanatikusok még elvakultabbak; a gyűlölet és az erőszak sötét erői uralják az országot. Ez is közrejátszik abban, hogy feleségével, Péterfy-Novák Évával egy éve Olaszországba költöztek, mivel ott nem kell államilag felheccelt agresszorokkal kellene osztozni a közös tereken.

Mi a NER legmocskosabbik bűne?
• Lát-e esélyt a civil ellenállásra?
• Van elegendő szellemi tőkéje a könyves szakmának az önvédelemhez?

A teljes interjút a Magyar Hang szeptember 3-án megjelent 2021/36. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!