A hülyekonzervatívizmus találkozása a magyar rögvalósággal

A hülyekonzervatívizmus találkozása a magyar rögvalósággal

Teherautó-plató egy aszályos mezőn. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Nikita Sypko/Unsplash)

„Kedves konzervatívok, kedves barátaim! A baloldal átfogó támadást indított a nyugati életmód alapköve, a család ellen. Nem lehetünk szabadon büszkék a zászlónkra, a nemzetünkre, a történelmünkre. Letérdelnek a himnuszaink alatt, felgyújtják a templomainkat, elégetik a zászlóinkat, megszentségtelenítik legnagyobb nemzeti hőseink emlékét.”
(Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ, valamint a Kesma első emberének gondolatai a Conservative Political Action Conference budapesti rendezvényén.)

Hát, ugye. Nya. Szóval izé. Nehéz most megszólalni. Mert mégis mire gondolhatott a költő? Itt ülünk a végtelenített kétharmadok búbánat sem tudja hányadik felvonásában, és akkor ő nem lehet büszke, meg az átfogóan támadott családja, és a nemzete, a történelme, nem beszélve a himnuszáról, a felgyújtott templomokról, az elégetett zászlókról, a megszentségtelenített hősökről. Vagy tán ki lett fejlesztve a nemzeti stártápok keretein beül valami űberfrankó illiberális videójáték? GTA Budapest – ahol az A az Alapjogokat jelenti? Ha lehet egy kérésem, adjátok ki Xbox360-ra is, semmi kedvem lecserélni a gyerek öregecskedő konzolját, amin a Minecraft továbbra is remekül fut.

Netán szív? Nem szív, hisz keresztény, konzervatív. Hát, de akkor mégis mi történik itten vele? Velünk? Semmi. Ámerikából jöttem, mesterségem címere címeres. Az úgy van, hogy léteznek ezek a tőlünk nyugatra valóban előforduló problémák, amelyek idehaza ellenben totálisan ismeretlenek (lásd még: ezen tematikára épülő PestiTv dicstelen bukása), és a mi derék új konzervatívjaink ezekkel bíbelődnek lelkesen. Miközben azért akadna egy-két valóságos ügy is.

• „A kerítés mentén összeért a globális meg a lokális válság”.
• „Magyarországból Kunság lesz. Pusztaság.”

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!