Totyik Tamás: A kormánynak le kellene mosnia magáról ezt a szégyent

Totyik Tamás: A kormánynak le kellene mosnia magáról ezt a szégyent

Totyik Tamás (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

– Ahhoz képest, hogy mekkora apparátust mozgatott meg a kormány a pedagógusok megfélemlítése érdekében, ez csúcsteljesítmény volt – így értékelte a pedagógusok hétfői, kétórás figyelmeztető sztrájkját Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, amelyen több mint húszezren vettek részt. Hozzátette: a pedagógusok végre nem lehajtott fejjel, megalázott emberként, hanem emelt fővel küzdöttek életkörülményeik javításáért.

Totyik Tamás arra is kitért, szerinte a szülők megértették azt az üzenetüket, hogy itt nemcsak a bér kérdéséről van szó, hanem a közoktatás és az ő gyermekeik jövőjéről. – Ha nem lesz tisztességes bér, nem lesz elegendő pedagógus, és akkor a kormánynak nem marad más lehetősége, mint a 150 főnél alacsonyabb létszámú iskolák jelentős részét bezárni és az óraszámokat drasztikusan megemelni – fejtette ki. 

• De vajon mit gondol arról a kormányzati kritikáról, hogy a sztrájkjuk „baloldali kampányakció” lett volna?
• A kormánynak pontosan milyen követeléseket kellene teljesítenie ahhoz, hogy a jövőben elálljanak a megmozdulásoktól?
• Mit terveznek a következő, március 16-ai sztrájkjukon? Egyáltalán hogyan kívánják fenntartani a kollégáik lelkesedését az ügy iránt addig? 

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang február 4-én megjelent, 2022/6. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!