A közönyön túl

A közönyön túl

Orbán Viktor miniszterelnök a pesterzsébeti református templom szentelésén 2019. április 7-én (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Fábri Zoltán Gyertek el a névnapomra (1983) című filmjében hangzik el a harsány hahotát kiváltó kérdés a pártállami potentátok dőzsölése közben: mi lesz, ha visszajönnek a kommunisták? Magyarország jelenlegi vezetése a politikai kereszténység európai mintaállamaként, a jézusi tanításon alapuló világrend védelmezőjeként tekint önmagára. Húsvétkor adja magát, s talán nem sértő a párhuzam: vajon az úgynevezett Nemzeti Együttműködés Rendszerének (köz)javakban dúskáló elitjében néha megfogalmazódik-e hasonló kérdés? Mit szólna Jézus, mit szólnának a tanítványok, az egyházalapítók, az első szentek, az őskeresztények ahhoz, amit hazánkban a nevükben képviselnek, tesznek a döntéshozók? Politikusok és keresztény egyházaink megannyi elöljárója…

A teljes cikket a Magyar Hang április 6-án megjelent, 2023/14. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!