A Lélek: folyamatos jelen

A Lélek: folyamatos jelen

Pünkösd, miniatűr a rabulai evangéliumokból

Ott volt a teremtéskor, és szétáradása az utolsó idők jele, a tanítványoknak ígérte Jézus, és amikor azok megkapták, bátorságot és erőt vehettek magukhoz. Vigasztal, az emberekben lakik, tanít és eszükbe juttatja Jézus szavait, meggyőzi őket a bűnről és az igazságról, elvezérel a teljes igazságra, esedezik az emberekért és meggyőzi őket arról is, hogy ők Isten gyermekei. Munkájának gyümölcsei is vannak: „szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás”.

A Szentlélekről ezeket és még többet is megtudhat az olvasó a Bibliából, de az ismeret épp a Szentlélek esetében nem áll meg élmény, átélés nélkül. A három nagy keresztyén ünnep közül a Szentlélek kitöltetése, a pünkösd az, ami már-már a teljes emberiséget mutatja be szereplőként, azzal, hogy az eseményekben részt vevő, kegyelemben részesülő sokaság van.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap május 26-án megjelent, 2023/21. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!