A magyarországi válság

A magyarországi válság

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 11-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Nehéz helyzetben van az ország – ismerte el a parlamentben Tállai András pénzügyi államtitkár. A helyzet komolyságát aláhúzta az is, hogy az előző héten tíz óra hosszúságú kormányülésre került sor, ezt a mozzanatot mind a Miniszterelnökséget vezető miniszter, mind a kormányfő szükségesnek tartotta közölni a nyilvánossággal.

A kormányülés elhúzódása azért is érdekes, mert korábban Sopronban a kormány már tartott egy háromnapos ülést, ám a súlyosbodó helyzet újabb maratoni tanácskozást tett szükségessé. Az Antall-kormány idejére emlékeztetnek ezek a hosszas kormányülések, amikor szintén súlyos válság sújtotta az országot, és az első szabadon választott kormány tagjainak még a kormányzásba is bele kellett tanulniuk.

• Mire utalhat a kormányülés ilyen elhúzódása?
• Mi a hatalom szerencséje?

A teljes cikket a Magyar Hang július 15-én megjelent, 2022/29. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!