A miniszterelnök árnyéka

A miniszterelnök árnyéka

A magyar csapat tagjai győzelmüket ünneplik a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzés után a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Eltelt másfél hét, és nincs vége, már-már annyit beszélnek az angol–magyarról, mint anno az irapuatói 0–6-ról, utóbbinak hó elején volt az évfordulója. Nyilván más a hozzászólások karaktere, még szép, akkor üvöltőkórusban szidott mindenki mindent és mindenkit, egyhangúlag temetett és temetkezett, gyógyít6atlan, írta könyvének címében Végh Antal, ehhez is értett.

Most más a konstelláció, noha egyöntetű örömködés nincs, kettészakadt az ország, szerencsére nem pont a felénél, eltűnne a Duna a fekete lyukban. Orbán Viktor tényleg gigász, lám, azt is elérte, hogy magyar ember futballszurkoló is csak hozzá képest lehet.

A miniszterelnök szereti a labdarúgást, tehát aki őt szereti, az boldog, tort ül, madarat lehet vele fogatni, ám aki nem szereti, azzal aztán nem lehet. Az pökik a 4–0-ra. Az mások fociját szereti, ha érdekli ez a fura sport. Az az angoloknak is bírt szorítani a magyarok ellen, ajjaj, ezúttal nem érte meg. De nem addig van az. Nem oda Buda. Nem eszik olyan forrón a macskát a forró bádogtetőn.

A teljes cikket a Magyar Hang június 24-én megjelent, 2022/26. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!