„A romapolitika le van járatva”

„A romapolitika le van járatva”

Lőcsei Lajos, Berki Sándor és Varga Ferenc (Fotó: Béli Balázs)

Márki-Zay Péter kezdeményezésére három roma származású jelölt is befutó helyet kapott az összellenzék listáján. Berki Sándorral, Lőcsei Lajossal és Varga Ferenccel, az Egységben Magyarországért jelöltjeivel a cigányság legégetőbb problémáiról, a szegregátumok nyomorúságáról és a Farkas Flórián-jelenségről beszélgettünk.

– Amikor elmegyek a szegregátumba, azzal fogad a roma asszony, ő bizony elégedett, mert a Fidesz adott neki közmunkát. Mondom neki: „Tudom, hogy félsz a bizonytalantól, de hidd már el, több is lehetne annál az életed, mint hogy a közmunkáért aggódsz! Vagy legalább a gyerekednek jobb élet járna! Gondolj bele, az elmúlt 12 évbe, mi változott itt a romatelepen? Mennyit ér most a boltban a pénzed?” Ám amit a tévében mondanak, az a szent. Sok ajtót csaptak ránk az elmúlt hetekben, mondván, hogy merészelünk Márki-Zay Péternek kampányolni, aki elzárná a gázt és a férfiakat elküldené a háborúba – mesélte Lőcsei Lajos.

Berki Sándor – mint mondta – arról szokott beszélni, hogy „fogadj el mindent, amit a választás előtt ígérnek, adnak neked, de aztán amikor bemész a fülkébe, gondold végig, jobban élsz-e mint négy évvel ezelőtt?”.

Varga Ferenc pedig arra is kitért, hogy a Farkas Flórián-jelenség nem tűnik el attól, hogy a névadó nem kerül be a következő Országgyűlésbe.

• Hogyan készül a cigányság a választásra?
• Mit éreznek a romák, mi a legnagyobb probléma?
• Milyen javaslataik vannak a felzárkóztatásra?

A teljes cikket a Magyar Hang március 25-én megjelent, 2022/13. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!