A segédmunkások elbocsátásával kezdhetik a sort

A segédmunkások elbocsátásával kezdhetik a sort

Építkezés Budapesten 2017-ben. A beruházások leállítása miatt válságba kerülhet az építőipar is (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

 

 

Lázár János augusztus végén, a tihanyi Tranzit találkozón beszélt arról, hogy már 270 fejlesztést megnéztek az állami beruházások nyár elején meghirdetett átvizsgálása során. Bár korábban is szóltak hírek arról, hogy érvénytelennek nyilvánítottak egy-egy közbeszerzési pályázatot, így például kiderült, hogy az Országos Onkológiai Intézet Onko-Diagnosztikai Központ sem épül meg, illetve a kormánynak kedves Fertő tavi beruházásra sem kerül sor, a felfüggesztésre ítélt fejlesztések teljes listáját azonban egészen szeptember 19-éig nem hozták nyilvánosságra.

Ekkor Lázár helyettese, Csepreghy Nándor, az Építési és Beruházási Minisztérium parlamenti államtitkára Vadai Ágnes DK-s képviselő kérdésére válaszolva közölte a teljes, 284 beruházást érintő listát. Ebből a mintegy 2100 milliárd forintos csomagból kiderül, hogy leginkább utak, de sajnos iskolák fejlesztésére, egészségügyi beruházásokra és kisebb-nagyobb településeknek már évekkel ezelőtt megígért tömegsport célú sportparkok építésére sem kerül sor.

• Kinek fáj legjobban a 2100 milliárd forintos megszorítás?
• Mekkora visszaesést képes kezelni az építőipar?
• Segít-e a munkahelymegtartó támogatás az iparágon?

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 30-án megjelent, 2022/40. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!