Adják vissza a sportot (is)!

Adják vissza a sportot (is)!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián 2018. október 27-én. A NOB elnöke a Budapesten zajló birkózó-világbajnokság eseményeire érkezett Magyarországra (Fotó: MTI/Puskás Akadémia)

Miközben a napi politika szintjén a „stadiont vagy kórházat építsünk?”–dilemma, illetve a taotámogatásként eltérített tengernyi közpénz képében jelenik meg a leggyakrabban a sport, választás előtt érdemes a probléma mélyére is vetnünk egy pillantást. Orbán Viktor sportrajongása, a futball iránti erőteljes vonzódása mögött ugyanis jóval több van, mint egy autokratává vált vezető hobbijának állami eszközökkel történő megtámogatása. Éppen ezért annak sincs sok értelme, hogy a Fidesz-kormányzás tizenkét évének mérlegét a magyar sport teljesítményének tekintetében is megvonjuk. Nem olyan ez, mint például a forint árfolyama, ami világos képet mutat.

• Orbán Viktor számára a sport nem egyszerűen hobbi, hanem politikai eszköz
• Adják vissza a sportot! – erről is szól a vasárnapi választás

A teljes cikket a Magyar Hang április 1-jén megjelent, 2022/14. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!