Akárteis

Akárteis

Tüntetők tiltakoznak Debrecen bevárosában a cívis város mellé telepítendő CATL akkumulátorgyár ellen 2023. március 4-én (Fotó: Magyar Hang/Szabó Zsolt László)

Akik október 26-án az Akkumulátor-Károsult Települések Igazáért Szövetséget létrehozták, Alsózsolca, Arnót, Ács, Debrecen, Fót, Göd, Győr, Komárom, Mikepércs, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs és Tata lakóinak lelkes üdvözletem az egykori Duna Kör nevében! Megvan tehát az új Bős–Nagymaros az esedékes rendszerváltozáshoz. Nem hittem volna, hogy akad még egyszer az életemben olyan elvetemült kormány, olyan eszement beruházás, amelyre szó szerint illenék, amit 1988-ban a dunai duzzasztóművekről írtam: „mindazt, ami Magyarországon társadalmi, gazdasági és erkölcsi válsághoz vezetett, mindazt, ami az országban sürgős változásra érett, megtestesíti és monumentális méretekben hagyományozza a következő nemzedékre…” – ezúttal, 2023-ban Orbán és Szijjártó urak hagymázos terve, hogy nagyhatalmi szerepálmukat jobb híján az akkumulátorgyártás terén váltsák valóra

Az akkumulátorokat és a hozzávalókat előállító, tároló, összeszerelő, hulladékukat kezelő üzemek sokasága hirtelen úgy borítja el a jobb sorsra érdemes Duna- és Tisza-tájat, mint a parlagfű, azonban annál sokkal kártékonyabb. Valóban, ez a vállalkozás magán viseli a NER uralmának szinte valamennyi bélyegét – csupa olyasmit, ami egy idő után Kádárék helyzetét is tarthatatlanná tette, és méltán váltotta ki az amúgy birkatürelmű magyar nép tiltakozását.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/44. számában találja. Vegye meg november 9-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!