„Amikor megpróbálják ránk törni az ajtót, imádkozom”

„Amikor megpróbálják ránk törni az ajtót, imádkozom”

A pécsi Lánc utca (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Újabb, ezúttal a rendőrség bevonásával zajló ellenőrzés történt a Lánc utcai bérlakástömbnél – számolt be róla április végén sajtóközleményében Pécs önkormányzata. Mint írták, céljuk, hogy a törvényesség betartása mellett rendezzék a pécsi bérlakásokban élők helyzetét, így a Lánc utcai lakók viszonyait is. Merthogy a Lánc utcában nagy a baj. Az önkormányzat tájékoztatója szerint örökölt helyzetet kell rendezniük, mivel „a csaknem 120 lakásos bérlakástömbben a tisztességes bérlők és a környék lakóinak életét negatívan befolyásoló események történtek az elmúlt években”.

Az önkormányzattal szerződésben álló lakók többször jelezték, hogy a bérlők mellett önkényes lakásfoglalók jelentek meg. Ők a korábbi lakók által elhagyott lakásokat törték fel, és költöztek be illegálisan; szerződéssel azóta sem rendelkeznek, lakbért és közüzemi díjakat évek óta nem fizetnek, viszont használják, és sok esetben tönkreteszik az ingatlanokat. – Több esetben felmerült, hogy az így, törvénytelenül elfoglalt lakásokat további törvénytelenségekre (kábítószer-terjesztésre, prostitúcióra) használják, ezt az önkormányzat nem hagyhatta szó nélkül – közölte a városvezetés. Megnéztük, mi is a helyzet a Lánc utcában.

Erről is olvashat a riportban:
• „Az ilyen drogosok miatt van az, ami”
• Sok az önkényes lakásfoglaló, temérdek viszont az üres lakás is
• Több önkényes lakásfoglaló évek óta várt önkormányzati lakásra

A teljes cikket a Magyar Hang május 21-én megjelent 2021/21. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!