Ángyán József: A kormányváltás ma már kevés

Ángyán József: A kormányváltás ma már kevés

Ángyán József (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Értékalapú, igazi rendszerváltásra van szükség – mondja a Magyar Hang április 9-i számában megjelent interjújában Ángyán József. A Orbán-kormányból 2012-ben kilépett egykori vidékfejlesztési parlamenti államtitkár lapunknak adott interjújában beszélt arról, hogy hogy látja ma a Fidesz–KDNP viszonyát a „hirdetett keresztény, polgári konzervatív-liberális értékekhez és a demokratikus működéshez”, valamint arról is, hogy Navracsics Tiborhoz, Stumpf Istvánhoz, vagy Lázár Jánoshoz hasonlóan őt is megkeresték-e feladatokkal „a legfelsőbb körökből”.

A Magyar Hang Plusz felületén a nyomtatott változatnál bővebb interjúban szó esik például Ángyán József korábbi munkahelyének, a modellt- és nevet is váltó egykori Gödöllői Agrártudományi Egyetem (ma: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) újonnan felálló kuratóriumának „diszkrét bájáról” és az intézet különböző „nászajándékairól”.

Ángyán József arra is rávilágít, hogy mi lehetett a Rogán-házaspár motivációja abban a gigantikus borsodi földvásárlásban, ami végül „nem ment teljesülésbe” és hogy miért tartja „politikai kommunikációs terméknek” azt a javaslatot, amelynek értelmében a kormány az uniós források mellé 4000 milliárd forintnyi nemzeti kiegészítést küldene 2027-ig a vidéki településekre.

És kiderül az is, hogy az egykori államtitkár szerint hogyan kapcsolódnak az élelmiszert árusító multinacionális láncok Orbán Viktor külföldi diplomaták előtt elmondott, kiszivárgott és sokat idézett, hírhedt mondatához: „Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek!”

Az interjú eredetileg a Magyar Hang április 9-i 2021/15. számában jelent meg (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!