Választás 2022: Avasi far-hát, arnóti forgács

Választás 2022: Avasi far-hát, arnóti forgács

A 424-es bisztró és a haladási irányt jelző plakát (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

A Szinva partján álló 424-es bisztró mellett jókora felirat hirdeti, hogy „Magyarország előre megy, nem hátra”. A hely azonban zárva van, úgy fest, mint egy szellemtanya, ezért nem tudom a vendégeit megkérdezni arról, hogy Miskolcon mégis merre van az előre meg a hátra. Még találok pár bezárt kocsmát a környéken, végül a Tiszai Sasba térek be.

– Szerintem az egészségügy az döntő téma lesz. Az nagyon gyenge, folyton csak helyettesítés van, elmentek innen az orvosok. Számít majd a munkahelyek kérdése, az is komoly gond itt. Három hónap gyakorlat után, fizetés nélkül tettek ki egy boltból, mondván, lejárt a próbaidő. Az élettársamnak pedig 650 forintos órabért adnának, miután elvégezte a vagyonőrtanfolyamot. Drága a lakhatás is, még albérletre sem telik, úgyhogy most a dédanyámnál lakom Diósgyőrben. De az biztos, hogy a Márki-Zayra nem fogok szavazni – mondja a két betérő vendég közül az egyik. A másikuk egyébként az élettársa, az állás nélkül maradt vagyonőr.

 – És miért nem Márki-Zayra?
 – Mert amiket ígérget, attól a szegény ember még szegényebb lesz – állapítja meg az asszony, ezért aztán ő úgy van vele: „akkor inkább maradjon a Fidesz”.

• Miképp győzné meg a szavazót az ellenzéki jelölt?
• Rejtőzködő kampányt visznek-e a fideszesek?
• Mire elég a minap kiosztott tűzifa?

A teljes cikket a Magyar Hang január 28-án megjelent, 2022/5. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! Választási felvezető sorozatunkban több körzetet is bemutatunk, ahol érdekes küzdelem várható.