Az árufeltöltő a soros

Az árufeltöltő a soros

Fotó: Unsplash/Alana Harris

„A kasszások, árufeltöltők sokat panaszkodnak, hogy a vásárlók idegesek, nekik esnek az árak miatt. Mindenki stresszes, én is, az alkalmazottak is, a vásárlók is.” Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

Csípem a sajtokat. No nem vagyok gourmet, de próbáltam rengetegfélét. Az intenzív illat (büdös) sem tántorít, sőt, a kukacos is megvolt, habár az élményt egész napos somlói pincejárás előzte meg, így előfordulhat, hogy maszatos az emlék. És de jó, hogy fiatalon kiéltem magam, és csak úgy dúskáltam, és habzsoltam a sajtokat, mert lám, mára beszűkültek a lehetőségeim, megismerkedtem például a laktóz fogalmával, és hát a kanyarban előzés közepette ugyan a Kárpát-medencébe nem gyűrűzött be a válság, de még így is nagyjából duplájára nőttek a sajtárak. Bele sem merek gondolni, ha nem lennénk megvédve.

Szóval szolidkásan sajtolok, megnyugodtam, lehiggadtam, megérkeztem a monogámiába, az örök dzsolidzsóker, az ezerszeresen lenézett trappista lett az én legjobb cimborám, mifenét, barátom. Na most, amikor legutóbb csütörtökön, a Flaszter és a Kötöttfogás felvételét követően a megszokott üzletbe térve a megszokott polcról leemeltem a megszokott tömbömet, ideges és stresszes lettem. De nem estem neki az árufeltöltőnek, és a kasszásnak sem szúrtam oda valami kellemetlen megjegyzést, például, hogy a 95 százalékos drágulásból származó extraprofitot költse gyógyszerekre, inkább elmerengtem rajta, hogy a régi szép időkben, amikor Brüsszel még nem lőtte magát lábon, pláne tüdőn, miféle különlegességeket vásárolhattam volna hasonló egységáron. És temérdek érlelt, kékpenészes, francia meg spanyol, kecske- és juhkorong gurult lelki látásom fénypázmájába, plusz némi kellemetlen szájíz is beszivárgott, hogy 4713 forint per kilogrammért mindegyiket szépen visszapakoltam volna a helyére, pedig akkoriban ifjú voltam, és bohó, de legfőképpen nem független és szabad újságíró. Így múlik el a nem is tudom, mi. Mindenesetre van annak némi pikáns bája, hogy 2022-ben az Európai Unió legirigyeltebb tagállamában trappistával fényűzhetek.

A teljes cikket a Magyar Hang november 4-én megjelent, 2022/45. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!