Az igazság pillanata

Az igazság pillanata

A magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott Magyarország - Izland mérkőzés a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 18-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Nem lehettek kételyeink a szándék kapcsán, de azzal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök alaposan dokumentálva szurkolta végig a helyszínen a magyar–holland (számunkra) nyitómeccset, végképp egyértelművé vált, hogy a Szlovákiával közösen rendezett férfikézilabda-Európa-bajnokságot erődemonstrációnak szánta a kormány. Az eseményre itthon három csarnokot építettek – köztük a húszezres népligeti MVM Dome-ot –, egyet felújítottak, összesen 128 milliárd forintért. A magyar csapatról pedig már a tavalyi világbajnokságon elért 5. hely óta ódákat zengett a sportsajtó, amely nem is annyira titokban a döntőbe várta a válogatottat, minden adott volt tehát a totális diadalhoz.

Rá is fért volna a siker a Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető által irányított Magyar Kézilabda Szövetségre (MKSZ), hiszen bár a sportág kiemelt helyet foglal el a NER támogatási hierarchiájában, válogatott szinten az elmúlt tizenkét évben mindössze kétszer sikerült a legjobb négy közé jutnia csapatainknak világversenyen (és már ezeknek is tíz éve). A kudarcsorozatot ráadásul mindkét szakág esetében két-két kihagyott olimpia is súlyosbítja.

A teljes cikket a Magyar Hang január 28-án megjelent, 2022/5. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!