Az Orbán-kormány megszorításai

Az Orbán-kormány megszorításai

Orbán Viktor miniszterelnök szavaz az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 14-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A kedvezményes kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) szigorítása, különösen a rezsicsökkentés korlátozása viszonylag sok embert érint kedvezőtlenül – még sincsenek nagy tömegek a tiltakozó tüntetéseken. Ennek ellenére a hatalom nem lehet teljesen nyugodt, mert a Fidesz magas népszerűségét veszély fenyegeti.

A kormánypárt eddigi választási győzelmeit részben az a felismerés hozta el, hogy a magyar választók többségét hidegen hagyja a jogállamiság, a NER-nagyvállalkozók állami eszközökkel megsegített gazdagodása, ám a megélhetését nagyon is figyelembe veszi a pártok listájára és jelöltjeire adandó szavazatakor. A magyarok tehát nemcsak a boltokban árérzékenyek, hanem a politikában is. Mindennek ellenére az Orbán-kormány arra jutott, hogy nincs más választása, vállalnia kell az erősen vitatott intézkedések meghozatalát.

• Mi rontja az ellenzék esélyeit a válság ellenére?
• Miben reménykedhet Orbán Viktor?

A teljes cikket a Magyar Hang július 22-én megjelent, 2022/30. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!