Az újraindulás egyedülálló sajátsága

Az újraindulás egyedülálló sajátsága

Fotó: Unsplash/Pablo Heimplatz

Merthogy most aztán nagyon kell hajtani! Most aztán be kell hozni, ami elmaradt, amennyit vesztettünk! Most aztán kőkeményen bele kell állni, mert a verseny minden eddiginél kíméletlenebb lesz! Ha valaha is „karakteresen” zajlott a létfenntartás, a megmaradás, most majd még az erőszakosabbja is meglepődik a többieken.

Az „újraindulás”, ez a sajátosan elméleti és gyakorlati 0 pont, az „újrajavíthatóságnak” már csak egyetlen és utolsó esélyét ígéri. Többet egyet se. Arra valószínű, hogy már se pénz nem marad, sem erő. Még az is lehet, hogy az egyetlen és utolsó esély is csak ideiglenességet ígér, feltéve, hogy esetleg egy nagyobb általános változás elkerülhetetlenné válik. Addigra pedig végképp össze kell szednie magát annak, aki most „újraindul”, mert vagy most lábra áll, vagy lemarad végleg, de legalábbis megjósolhatóan hosszú időre.

Néhány megállapítás Verebes István írásából:
• „Tapasztalom a nekikészülődést, ismerőseim, kollégáim közül is többen várnak az alkalomra, hogy lecsaphassanak, mint az a leopárd, amelyiknek zsugorodik az élettere, és lassan, koncentráltan közelít a gnúcsorda felé.”
• „Már a készülődések módszereiből sejthető, hogy aki akadályát jelenti egy-egy utolsó esélynek, annak eddig soha nem tapasztalt, kérlelhetetlen vérmességgel szemben kell majd helytállnia.”

A teljes cikket a Magyar Hang május 21-én megjelent 2021/21. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: újraindítás