Az uniós pénz füstje és a lángja

Az uniós pénz füstje és a lángja

Fotó: Varga Judit Facebook-oldala

Hetek óta lehetett hallani arról Brüsszelben, hogy az igazságszolgáltatási kérdésekben a megállapodás már csak napok kérdése. Aztán ahogy teltek ezek napok, úgy következtek az újabbak, megegyezés meg sehol, pedig „már minden lényeges kérdésben azonosak az álláspontok”. Aztán néhány napja, hétfőn reggel Varga Judit a legmegfelelőbb fórumokon, a Facebookon és a Twitteren tette közzé, hogy most aztán valóban minden kisimult, megszületett az igazságügyi reformokról a technikai megállapodás Brüsszellel, már csak az Európai Bizottság jóváhagyására van szükség. Aztán hamar kiderült, hogy ez nem pont így van: mert a bizottság még „elemzi a folyamatokat”, de „a tárgyalások jól haladnak”. Csütörtökön viszont már arról számolt be, hogy megvan a brüsszeli zöld lámpa, a kormány kezdeményezte az Európai Bizottsággal egyeztetett igazságügyi csomag benyújtását az Országgyűlésnek.

Nagyon nehéz egyszerűen megfogalmazni azt, ami történik és különösen nehéz ezt számszerűsíteni. De tegyünk rá egy kísérletet.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap április 28-án megjelent, 2023/17. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!