Az utolsó békeév

Az utolsó békeév

Orbán Viktor miniszterelnök (j), mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) szavaz az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 15-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Régi szép idők! Amikor még… – 2021-re nemsokára így emlékeznek majd közülünk sokan. Jóslatom Magyarországra vonatkozik, a világpolitikához nem értek. Akármi történjék a nagyvilágban, nekünk, magyaroknak hosszabb időre ez volt az utolsó békeévünk. Amit bizonyos nosztalgiával fognak emlegetni azok is, akik lélekben így vagy úgy kiegyeztek a mostani rendszerrel, meg azok is, akiket 2021-ben még a remélt és várva várt változások töltöttek el boldog izgalommal. Csalódásuk – mind a két táboré – a 2022-es országgyűlési választások kimenetelétől függetlenül előre látható. Ami az utóbbit illeti, arról egyvalami tudható: aki megnyeri, az 2026-ban biztosan veszíteni fog.

Mert két eset lehetséges, ugyebár.

Erről is olvashat a cikkben:
• Miért fog veszíteni, aki 20222-ben nyer?
• „A magyar választók preferenciái az elmúlt harminc évben meglepő állandóságról tanúskodnak, a nemzedékváltás hatása alig érezhető.”
• „A bal- és jobboldal közti megosztottság vagy szakadék, amitől hangos a média, nem létezik.”

A teljes cikket a Magyar Hang június 18-án megjelent 2021/25. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!